Joyzine.se


Artikel

Bästa rockfestivalerna 2016


Trots att det känns som att vi är fast i en oändlig vinter, har en hel del huvudakter för några av de bästa rockfestivalerna 2016 avslöjats. Detta innebär att festivalbiljetterna, redan nu, sålt som smör i solsken.

Så varför inte läsa vidare om några av Europas bästa rockfestivalers aktlista, tillsammans med några världsklasstips på underhållning såsom onlinespel och gitarrsimuleringar för att hålla dig peppad mellan akterna.

Download Festival

Då många anser att metal har sitt ursprung i Storbritannien, kan man hävda att en resa ner till Download Festival i Doninington en essentiell upplevelse för rockfans. Lämpligt nog, inkluderar Download Festivalens huvudakter, heavy-metals förfäder Black Sabbath, Iron Maiden och Rammstein.

En intressant aspekt av festivalen för Rammstein fans är att se hur de har utvecklats som ett band, efter att sångaren Till Lindemann slog sig samman med svenska stjärnan Peter Tägtgren för ett nytt projekt. Med en rad andra toppakter, inklusive Motörhead, Korn och Deftones, är detta definitivt inte något som får missas i sommar.

Sweden Rock

Under fyra dagar i juni, övertas den pittoreska staden Sölvesborg av horder av metal-fans för den efterlängtade Sweden Rock festivalen. Även om endast hälften av akterna har tillkännagivits, ser det redan ut som en retro line-up med akter från death-metal jättarna Death, till och med glam-rock pojkarna LA Guns.

Trots detta, är det Adam Lamberts återupplivande av Queen som förväntas trigga en allsång under detta hyllande av de bästa artisterna i metal och rock-genren. Dessutom är Sweden Rock en av de mer moderna festivalerna, som erbjuder praktiska laddningsstationer för mobiltelefoner, tillsammans med bra Wi-Fi-täckning, vilket underlättar för de som vill behålla kontakt med omvärlden, vare sig det är för att hålla sig uppdaterad om de senaste fotbollsresultaten eller för att utforska Betways utbud av casinospel som lätt nås från din mobil, riktigt praktiskt om du oturligt nog finner dig tältbunden på grund av regn!

Monsters of Rock

I juli kommer den kända Monsters of Rock festivalen till Sverige. Festivalen är känd för att locka till sig många toppartister och Black Sabbath kommer fortsätta, vad som möjligtvis är deras avskedsturné, som en av de efterlängtade huvudakterna.

Andra viktiga akter att hålla utkik efter är Sveriges egna, progressiva death-metal band Opeth, det danska rock'n'roll bandet Volbeat och det amerikanska rockbandet Rival Sons som även hittas i den senaste versionen av Guitar Hero Live. Den turnerande festivalen har rest världen över, under flera år och kommer till Stockholms Friends Arena där fans får chansen att njuta av det bästa inom metal-musik utan att behöva sitta i ett fält.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Birger Sponson 2015-12-18
Foto:
Hemsida:

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner