Joyzine.se


Recension - Skiva

Black Creed
Diamond Stone, 2013
Skivbolag: Rambo Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-12-08
Hemsida: facebook.com/blackcreedmusic

Ja, nu när Mustasch börjat gå ner sig väldeliga är det kanske på tiden att det kommer en värdig arvtagare...eller är det drogfalnande Graveyard som har fått sina efterträdare i det här gänget? Tankegångarna hinner ändras många gånger under tiden ”Diamond Stone” snurrar och medan Black Creed plockar det smarrigaste ur hårdrockens godispåse utan att skämmas en ynka sekund.

För den här debuterande orkestern låter i sina stunder som Mustasch, de låter i sina stunder som Graveyard och de lånar en och annan känsla från Black Sabbath och andra storheter i hårdrockshistorien. De vägrar konstant att fastna i en konsekvent stil på sitt debutalbum men lyckas ändå hålla samman helheten riktigt bra. Inget faller ur ramen. Att Devildriver-grugel (måhända väldigt soft sådant) i Ashes kan stå bredvid regelrätta ballader utan att det känns märkligt är ett bevis så gott som något på det.

Apropå ballad. A Wiser Man skulle rent av kunna vara en klockren Hammerfall-ballad. En riktigt, riktigt bra låt även för alla som inte gillar Hammerfall. Då förstår ni kvaliteten och det breda spannet på den här plattan.

Sen är det klart att originaliteten lyser med sin frånvaro (om man inte räknar blandningen som originell vill säga) och det finns några melodier som är lite mer grå än andra. Men i det här fallet väljer jag hellre att fria än fälla och ser mer än gärna till de positiva sidorna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner