Joyzine.se


Recension - Skiva

Mad Architect
Journey To Madness, 2013
Skivbolag: Supertzar Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-11-16
Hemsida: www.madarchitectofficial.com

För att ta den helt ärliga versionen. Jag tycker majoriteten av all power- och heavy metal som släpps idag är ganska skitnödig. Överproducerat mög med musikanter som saknar känsla för låtar och gillar att onanera med sina instrument. Så fort teknik och stereotyp form går före känsla och låtar drar jag öronen åt mig. Den här typen av metal lider dock tyvärr ofta gravt av just sådana sjukdomar.

Men med Mad Architect är det något helt annat. Visst består gruppen, som har karismatiske Snowy Shaw vid mikrofonen, av väldigt skickliga musikanter, men på debutalbumet blir det aldrig ett självändamål. Istället framstår ”Journey To Madness” som ganska hemtrevlig.

Gruppen mixar upp sin heavy metal med en mjuk touch av skräckelement i gothisk tappning. Shaw får utnyttja sitt röstregister till så väl hypnotisk sång som ilskna väsanden och gör det till en fond som orkestreras ganska friskt med synthar. Lite industrikänsla hinner också försöka slinka in på ett hörn innan orkestern sätter ner foten och deklarerar att stopp och belägg det är trots allt heavy metal det handlar om.

Produktionen är passande nog mer varm än plastig och överlag är Mad Architect och den här debutresan i fullängdsformat en synnerligen trevlig bekantskap.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner