Joyzine.se


Recension - Skiva

Golden Kanine
We We're Wrong, Right?, 2013
Skivbolag: Glitterhouse Records
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2013-10-12
Hemsida: www.goldenkanine.com

Om du är ute efter lågmäld och melankolisk indie med tydliga folkrock-influenser är det här något för dig. Detta skånska sexmannaband har gjort ett album som är en vacker stilstudie i svenskt vemod. Här levereras musiken i ett tight och behagligt tempo tillsammans med lågmäld karaktäristisk sång som förstärks av blås, något som ibland gör att Golden Kanine låter som David & the Citiziens dystre och bortglömda halvbror.

Precis som hos ovan nämnda band utgör alltså blåset en stor del av Golden Kanines musik. Och det glädjer mig oerhört när jag kan skriva att det här är ett av de få band som stolt kan sälla sig till skaran av de som gör musik där blåset faktiskt höjer musiken och gör att den blir effektfull och inte känns malplacerad eller konstlad. Istället blir det en naturlig och fin del av ljudbilden - en ljudbild som för övrigt är väldigt snyggt producerad. Tydligast märks detta i Oh They Caught You Too som även är ett av albumets starkaste spår.

Tyvärr tycker jag att det är svårt att komma in ordentligt i detta album. Det är först vid det sjunde spåret, Madeleine, där trummorna, blåset och gitarrerna exploderar om vartannat som tankarna inte väljer att leta sig vidare någon annanstans.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Gösta, 2013-10-14 12:51:11 (109.58.146.207)

Sjunde spåret heter ju Crawling back..? Bra skiva tycker jag.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner