Joyzine.se


Recension - Skiva

Lord Belial
Revelation, 2007
Skivbolag: Regain Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-08-14
Hemsida: www.lordbelial.com

Det vilar en mörk stämning över ljudet på ”Revelation”. Skivan är smutsigt producerad, den låter rent av lite smådåligt, avig och svajande. Men det är just det som tillför känslan. Där föregångaren ”Nocturnal beast” lät som ett misslyckat Studiefrämjandeprojekt är ”Revelation” skrotigt producerad på ett sätt som gynnar musiken. Stora framsteg!

Detsamma gäller musiken. Föregångaren (som jag väljer att referera till för att det är den enda av den Backelinska familjeangelägenhetens tidigare skivor som recenserats här på siten) bar på flertalet märkliga melodislingor som tycktes instoppade utan eftertanke. På ”Revelation” är musikens olika delar betydligt mer samkörda. Snabb black metal är fortfarande konceptet, men här tillåts melodier och slöare infall bli ett med genren. Och som sagt, stämningen i materialet är utomordentligt mörk.

Lord Belial kommer aldrig att bli någon grupp som behärskar sin genre tillfullo. De är inte en tekniskt ofelbar samling musiker med behov av att komponera komplicerade hymner. Backelin-bröderna och Niclas Pepa Andersson nöjer sig med att spela sjavig black utan några egentliga pretentioner. Gapvrålet i Death as solution är varken särskilt snyggt sångtekniskt eller black metalanpassat, men just därför är det en av skivans absoluta höjdpunkter. Bara för att ta ett exempel.

Om fler band kunde vara lika avspända som Lord Belial skulle black metalscenen förmodligen vara betydligt mer intressant.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Lord Belial (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner