Joyzine.se


Recension - Skiva

Killswitch Engage
Disarm The Decent, 2013
Skivbolag: Roadrunner Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-03-31
Hemsida: www.killswitchengage.com

Killswitch Engage har egentligen alltid varit och fortsätter att vara som en cheeseburgare på McDonalds även med originalvokalisten Jesse Leach tillbaka bakom mikrofonen. Man vet vad man får, det är inte äckligt, men det är samtidigt producerat enligt löpande band-princip utan någon vidare kärlek och det revolutionerar på intet sätt tillvaron.

”Disarm The Decent” är bukfylla för metalpubliken på samma sätt som en cheeseburgare är det för den hungrige. Varken mer, varken mindre.

Precis som på tidigare Killswitch Engage-skivor hör jag skickligt hantverk och ett knippe semihits. Jag hör precis samma sak som alltid med det här bandet och har svårt att verkligen gå igång. För visst är den sömlösa legeringen mellan brutal metal och sötsliskig pop något som bandet exekverar med den äran. Det är inte för inte som man blivit ett av metalcores stora flaggskepp. Men även om det är bra slår det inte an några emotionella strängar. Det är musik som bara är.

Så har jag upplevt den här orkestern genom flera skivor och livekonserter och så kommer det förmodligen att fortsätta vara. Det innebär inte att jag nedvärderar Killswitch Engage på något sätt, det gör grejen så bra de bara kan. Men de är metals svar på snabbmat. Det är den bästa analys jag kan klämma fram.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2008
In Flames
Killswitch Engage (2013-08-09)
Killswitch Engage (2008-06-27)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner