Joyzine.se


Recension - Demo

Gamla Testamentet
Kapitel 1, Vers 1-3
Av: Peter Augustinsson
Publicerad: 2013-02-08
Hemsida: facebook.com/pages/Gamla-Testamentet/106429099481027

Efter att ha studerat den sparsamma men passande förpackningen stoppade jag skivan i stereon och förväntade mig någon slags metal. Döm av min förvåning när de första som hörs är en röst viska ”Varde Ljus” på Profetian med en påföljande slapp gitarrslinga och ett lugnt trumkomp. Det doftar 70-talsrock av den lugnare skolan blandat med postpunk medan sången är hes och skrikig. Jag får starka vibbar av Göteborg i sångaren. Sångstilen har en stor sked ung desperation i sig i den härliga göteborgska traditionen som är svår att inte gilla.

Det är en musikalisk blandning som sätter sig på tvären direkt hos mig men efter tredje lyssningen släpper det och jag märker hur jag gillar det mer och mer. Den lugna och avslappnade musiken tillsammans med den kantiga och desperata sången blir en snygg mix. Texterna på de tre låtarna kretsar kring ondska, ångest och mörker i mängder och följer deras tema snyggt. Det är spännande med konceptband om det görs på rätt sätt, vi har ju våra svenska satanister i Ghost som tagit sig långt ut i världen på detta.

Det ska bli kul att se vart det tar vägen efter detta första smakprov av Gamla Testamentet. Kommer de att hålla temat och hemligheten i framtida releaser och släppa kapitel 2 nästa gång? Gruppen har på sin Facebook-sida lagt upp en bild på sju stycken kuvert innehållande demos med undertexten ”7 av 12 har valts ut”. Bland dessa kuvert är ett adresserat till oss här på Joyzine.se. Jag vet inte om jag är en lärjunge redan nu, men jag lämnar gärna in en intresseanmälan om de håller formen till nästa släpp.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner