Joyzine.se


Recension - Skiva

Alexander Durefelt
Electric Mile, 2013
Skivbolag: Loma Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-01-29
Hemsida: www.alexanderdurefelt.se

Det ligger något ofrånkomligt sorgset över uttrycket på den här skivan. Både i Alexander Durefelts röst och hans kompositioner. Inte så konstigt kanske, på ”Electric Mile” besjunger han ett barn som inte är som alla andra, ett barn som kom ut med mentala och fysiska nedsättningar och hur det plötsligt förändrar livet och hur man tacklar det.

Soundet är svalt, det är eftertänksamt och det saknar allt var klyschor heter. Något vi annars knappast är bortskämda med inom americana. Bitvis blir det nästan lite väl kargt när Durefelt låter rösten stå i centrum och darrande sjunger sin lyrik. Känsligt, men långt ifrån konstlat.

Jag gillar det till stora delar, rösten herrn besitter är förmodligen inte den mest minnesvärda pipan som getts ut på skiva, men den är behaglig och den passar väl in i det stillsamt sterila ljudlandskap som karvas fram. Det är väldigt mycket november, kvällsmörker och ensamma snöflingor i lyktstolpssken om man ska måla med bilder...och det känns det faktiskt väldigt lämpligt att göra i fallet ”Electric Mile”.

När Durefelt höjer tonläget, lutar sig mot sorgsna pianoackord och knyter ihop skivan med Gbg är det svårt att inte bli berörd. I sina bästa stunder är det här musik som faktiskt berör på mer än ett ytligt plan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner