Joyzine.se


Recension - Skiva

New Order
Lost Sirens, 2013
Skivbolag: Rhino/Warner
Av: Jonatan Rosenberg
Publicerad: 2013-01-26
Hemsida: myspace.com/neworder

New Order var en gång i tiden mitt favoritband. Albumen ”Technique” och ”Power corruption and lies” innehåller en av den vackraste popmusiken som skrivits och har dessutom omslag lika tilltalande som musiken på skivorna. Under 2000-talet har jag följt New Order med måttligt intresse och att de officiellt la ner bandet 2007 efter basisten att Peter Hook i en radiointervju berättade att slutet var kommet kändes mest av allt som att det var på tiden.

De åtta låtarna som utgör nya skivan ”Lost Sirens” är ingen ny New Order-skiva utan istället låtar som spelades in kring 2005, b-sidor som valdes bort av New Order som kandidater till deras kanske sämsta och tråkigaste skiva ”Waiting for the sirens call.”

Trots att det låter måttligt spännande blir jag positivt överraskad när jag lyssnar på skivan och kan inte förstå att många av dessa låtar valdes bort ifrån ”Waiting for the sirens call.” Jag får en varm känsla i bröstet av att höra Peter Hooks bas i inledande I'll stay with you som är en klassisk New Order-låt som med lätthet skulle kunna varit tagen från något utgivet album från deras storhetstid under 80-talet. Samma sak med Californian Grass som visar vilken underskattad sångare Bernard Sumner är till kompet av fina akustiska gitarrer. Min enda egentliga invändning mot skivan är texterna som inte alls känns genomarbetade och saknar den glöd som en gång i tiden var Bernard Sumners signum.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2008
Långt ifrån bäst, men ändå fest
Prins Carl (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner