Joyzine.se


Recension - Skiva

Kolbacken
S/t, 2012
Skivbolag: Hill Street Recordings/Massproduktion
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-11-05
Hemsida: facebook.com/kolbacken

I teorin är debuterande Kolbacken mer än delikat. I realiteten inte mer än helt okej. Tyvärr.

Problemet när gruppen som består av löst folk från bland annat The Confusions och Trummor & Orgel frotterar sig i ett landskap där gamla dagars Kent och Olle Ljungström går i klinch med varandra är inte att konceptet eller grejen skulle sakna bäring. Nej, problemet är att herrskapet inte riktigt lyckas ta det hela i hamn med hjälp av riktigt starka låtar. Bortsett från lysande numren Så ser jag att du ser och Sent ekar det lite för tomt mellan soundets olika väggar.

För även om den kyliga rockmusiken med tentakler in i pop har sina tydliga ramar hos de referenser som jag redan radat upp finns det utrymme för variation. I några partier får smäktande singer/songwriter-gitarrer ta utrymme i anspråk, bitvis är det ren P3-pop vi snackar om. Men dock hela tiden, vilket är viktigt, med en skavande nerv som gör att det blir lite mer intressant än bara skval.

Men ändå, de riktigt fina låtarna saknas och då vill det sig inte bättre än att Kolbacken är roligare i teorin än i praktiken.Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner