Joyzine.se


Recension - Skiva

Niklas von Arnold
Relations, 2012
Skivbolag: Rec Rec
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2012-10-04
Hemsida: myspace.com/niklasvonarnoldmusic

Det gäller att tycka om Niklas von Arnolds röst för att uppskatta musiken, den är liksom överallt och väldigt nära inpå. Jag är inte eld och lågor över hans soulstämma, inte på det sätt som när det gäller exempelvis Aleks, men jag tycker att den likväl har kvaliteter som få svenska, manliga sångare kan stoltsera med.

Vad jag däremot har svårt för är skivans inledande Retrospection med ett påfrestande Lenny Kravitz-riff, det blir alldeles för bredbent. Jag vill att von Arnold ska utmana den i Sverige förhärskande rockmusiken, inte anpassa sig till den. Men det blir som tur är bättre. Första singeln City lights elektroniska, pumpande trummor passar von Arnolds starka röst betydligt bättre och eftersom undertecknad är svag för såväl refränger som marschtrummor blir More than us som själsligt balsam. Sett till ”Relations” som helhet blir det för mycket tillbakalutat står-i-regnet-och-gråter-ur-hjärtat för att hålla intresset uppe. Men i stunder är munnen öppen och ögonen fuktiga; är det på riktigt att det är en kille från Johanneberg som gjort Fallin’?

Det är sällan den här typen av musik från Göteborg får någon större uppmärksamhet, Kaah är väl det i tiden senaste exemplet (inte igår nej), men jag hoppas att Niklas von Arnold lyckas få strålkastaren riktad mot sig. Soulvåg eller inte, jag hoppas att det fortsätter att dyka upp svenska förmågor inom genren – det behövs. Och tro inte på allt du läser, det handlar tack och lov inte längre om taniga popkillar på västkusten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner