Joyzine.se


Recension - Skiva

Hotel Diablo
The Return To Psycho, California, 2012
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-09-26
Hemsida: www.thehoteldiablo.com

Kalifornien-gökar som säkerligen gjort sin beskärda del av besök på Sunset Strip, turnerat tillsammans med gamle Guns n' Roses-trummisen Steven Adler och besjunger hur galet livet kan bli när man festar.

Ja, det kan naturligtvis bara röra sig om en specifik musikstil och låta på ett speciellt sätt. Men till skillnad från så oändligt många andra band inom den här urvattnade, bajsnödigt töntiga formen av hårdrock där form och image för det mesta går före starka låtar, så navigerar Hotel Diablo snyggt bort från det stereotypt klyschiga. I alla fall delvis.

Den hårdrock som gruppen presterar på ”The Return To Psycho, California” är förvånansvärt chosefri och befriad från överspel. Hotel Diablo spelar på den förutbestämda partyimagen, men gör det subtilt och utan att det slår över. Dessutom vågar de ha lite smuts under naglarna. Man är visserligen inte fullt lika hårda, men långa stunder känns våra svenska Hardcore Superstar som en lämpligare referens än många av gängets Los Angeles-bröder.

Låtmaterialet är starkt utan att vara helt överväldigande. Möjligtvis kan man anmärka på att den i det stora hela angenäma sångaren som kallar sig Stitch (ja, som ni märker är det inte helt klyschbefriat) tar i lite för mycket i vissa partier. Han har en behaglig röst, men låter lite ansträngd när han ska upp i de högsta partierna.

Det manifesteras av covern på Oasis gamla monsterhit Wonderwall som smygs in mot slutet. Musikanterna gör den till en alldeles fantastisk liten bit hårdrock samtidigt som Stitch kraschar skeppet genom att bara låta fullständigt vilsen i sina försök att tuffa till guldklimpen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner