Joyzine.se


Recension - Skiva

My Remorse
S/t, 2012
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-09-02
Hemsida: facebook.com/MyRemorse

Det är oputsat, valpigt och förmodligen inte alls så genomtänkt som bandmedlemmarna själva tror, men jag kan inte låta bli att tycka bra om det unga Skåne-gänget My Remorse. Att ge sig på en fullängdare är att ta sig väldigt mycket vatten över huvudet för de här gossarna, men det är charmigt, synnerligen charmigt.

Det nyfikna stuket är det definitivt inget fel på. Att blanda metal, eller kanske snarare sirlig metalcore, med gullig pop är inget dumt grepp. Även om det blir lite väl mycket kaka på kaka i de partier där gänget plötsligt tror sig vara Linkin Park och börjar blanda in någon form av babblig sångstil. Pop och metal kan gifta sig riktigt bra och legeras här tjusigt ihop med hjälp av smakfull elektroik.

Dessutom ska Christian Blad ha plus för en emotionellt snygg sånginsats. Det som gör att det blir mer charmant än riktigt bra är dock den omtalade valpigheten. Den hörs i framförandet, som är kompetent men lite trevande, och den hörs framförallt i materialet. The Charade är förvisso en hitlåt som förtjänar radiorotation, men som helhet spretar det här självbetitlade albumet lite för mycket. Som om gossarna velat lite för mycket, men inte riktigt haft idéer nog att ro projektet i hamn.

Följaktligen är jag aningen ambivalent inför helheten, men uppskattar My Remorse som orkester. Har de bara tålamod nog att låta grejen mogna ett tag kan det bli ett band som låter höra av sig även i det långa loppet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner