Joyzine.se


Recension - Skiva

Rena Rama
Bort från cirkusen, 2012
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-07-21
Hemsida: www.renarama.se

Tomas Skogsberg står som producent. Med hans namn på omslaget brukar det handla om erigerad actionrock a la potent Hellacopters eller källarvresig death metal a la Stockholmssound. Det har blivit hans väl inarbetade trademark. Rena Rama befinner sig så långt därifrån man kan komma och producenten visar att han även kan hantera dem.

”Bort från cirkusen” är en chosefri skiva där uppdrivet tempo och partyvibbar blandas med dovt mörka (och ofta väldigt vackra) ballader. Rena Rama kan slentrianmässigt sorteras in i ett popfack, men målar med färger från en betydligt bredare palett än så. Här finns raka rockmelodier, honky-tonk-partier, snyggt arrangerade stråkar och i det stora hela en lång rad infall som gör det till en spännande upptäcktsfärd.

Det blir förvisso lite väl mycket av det goda i vissa bitar (läs dem som slår över i klämkäckhet, ni vet att jag inte pallar sådant). Men handlaget med starka poprefränger har gruppen onekligen och låtarna är textmässigt ofta uppbyggda som små historier som tar oss som lyssnare från punkt A till punkt B. Jag gillar det. Bitvis får jag lite Doktor Kosmos-feeling (om än inte lika politiskt medvetet) just när det kommer till berättarstilen. Det finns väl i och för sig en och annan parallell att dra musikaliskt också om man vill.

Att Skogsberg ramlat in på den här stigen kan tyckas lite underligt, men samtidigt kul och jag antar att han har både ett och två fingrar med i det faktum att ”Bort från cirkusen” låter så bra som den faktiskt gör.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Jonna Lee
Årets bästa 2011 enligt Anna Enkvist

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner