Joyzine.se


Recension - Skiva

Fox Hunting
Masquerade, 2012
Skivbolag: Spoke Digital Agency
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2012-05-19
Hemsida: www.foxhunting.se

Det närmsta jag har kommit Fox Hunting tidigare är en remix på vårens singelsläpp Hurting, som för all del var lyssningsvärd men knappast säger så mycket om bandet i fråga. Nu sitter jag med duons andra skiva och känner musikhistorien svepa sig om mig. Är själv för ung för att ha ”varit med” om den stora syntpopvågen, men älskar ett band som Pet Shop Boys och blir därför väldigt glad av att engelsmännen ekar så tydligt på ”Masquerade”. När fick någon liksom in ordet ”flamboyant” i en text senast?

Med detta givet, skivan andas mycket 80-tal (en låt heter rent av Nineteen eighty-four), med drivna poplåtar sprängfyllda av syntar och svävande sång på ett sätt som känns väldigt ovanligt idag. Kommande singeln Made of gold (technicolor) är ett utsökt exempel på att något som härrör 25 år tillbaka inte alls behöver låta dammigt. Låtarna på ”Masquerade” har en röd tråd i något som kan liknas vid ett romantiskt skimmer, ett vemod över något förgånget, förlorat.

When all is said and done
Let’s run like everyone
Our shadows won’t survive
The end of the night


Likt PSB är det samtidigt något som gör att hopplösheten kan hållas på avstånd. Det kan vara i de drömska melodierna, det kan vara i sättet texterna sjungs. Tyvärr ligger i samma andetag också ett problem, vad adderar Fox Hunting till det jag redan hört förut? Finns det något, förutom några låtar som höjer sig över de andra, som gör att jag lyssnar igen? Vad är deras selling point om de inte ämnar göra musik för nostalgiker? Jag kan känna att de tio spåren blir för likriktade, men den stora invändningen är att jag inte på ett bra sätt kan svara på de här frågorna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner