Joyzine.se


Recension - Skiva

Davidian
Our Fear Is Their Force, 2012
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-02-23
Hemsida: davidian.de

Huruvida Stuttgart-gänget tagit sitt bandnamn från det monumentala öppningsspåret på Machine Heads debut ”Burn My Eyes” har jag ingen aning om, men det är så klart den första associationen jag gör när jag tar mig an ”Our Fear Is Their Force”.

Och visst är det så att tyskarna mycket väl kan ha hittat sin ursprungliga inspiration i spåret där Chris Kontos med enorm känsla pulvriserar trummor som om det inte fanns någon morgondag. Inte för att Davidian direkt låter som Machine Head. Men den där benknäckarattityden och betongkrosshårdheten som Rob Flynns gäng stått för (om vi räknar bort de såsiga emoverken kring millennieskiftet) finns även hos Davidian. Här sparas inte på krutet.

Musikaliskt drar ligan dock en aning åt metalcore-hållet, både vad gäller komposition och produktion. Tue Madsen har stått för produktionen i sin välrenommerade Antfarm-studio och det hörs. ”Our Fear Is Their Force” låter ljudmässigt som det mesta som producerats där i Danmark de senaste tio åren.

Musikaliskt låter Davidian dessutom som det mesta som producerats inom genren under samma tidsperiod. Det är hårt, det är rappt, det är kompromisslöst och fläskigt men samtidigt inte särskilt originellt eller för den delen minnesvärt. Det är musik från ett band som jobbar hårt och gör ett gott dagsverke, men som inte förmår beröra på djupet.

På det sättet lovar bandnamnet mer än herrarna kan hålla. Oavsett om det är medvetet eller inte.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Stevenson Ranch Davidians (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner