Joyzine.se


Recension - Skiva

Linda Sahlberg
För dig står jag kvar, 2011
Skivbolag: Viskningar och Vrål
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-12-22
Hemsida: www.lindasahlberg.se

Jag blir lite skrämd av lökiga titlar som Langos med lök och I en låda. ”Been there done that” skriker min hjärna och refererar till oetablerade soloartister som i ivern över att få släppa en platta inte haft eftertanke nog att sortera bort överflödigt material och obekvämt tramsiga texter. Folk som fått sådana dunster i ögonen av en dröm som ska gå i upplevelse att de helt och hållet tappat omdömet kring vad en potentiell publik kan tänkas svälja och inte.

Langos med lök skulle mycket väl kunna vara en sådan där pinsam historia sett till titeln. Lyckligtvis är det tvärtom och det kan i stort sett sägas om hela ”För dig står jag kvar”. Min oro visar sig vara obefogad. Langos med lök vann tävlingen Svensktoppen nästa i Gävleborg och fick motiveringen ”en tidsenlig seminostalgisk text, coolt medryckande och händelserik, samt ett snyggt och kreativt låtarrangemang” och det ramar in Linda Sahlberg ganska perfekt (även om jag tycker det är hysteriskt roligt att det förmodligen är någon på P4 som tyckte att han eller hon var förskräckligt fräck som använde ordet cool).

Linda Sahlberg rör sig i ett land där modern popmusik möter vistraditionen och ibland även halvsval jazz. I vissa stunder som klippt och skuret för en P4-publik, men inte alls oävet för en yngre generation radiolyssnare heller. Inledande Vi är likadan är med sin studsiga synth en riktig hitlåt och Ranga Ranga skulle heller inte skämmas för sig i större sammanhang. Linda Sahlberg har en behaglig sångröst och låter texterna tala på ett tilltalande sätt.

Men lite omdömeslös har hon nog ändå, som så många andra soloartister i exakt samma sits, blivit över det faktum att det stod en skivinspelning för dörren. Att spela in fjorton melodier är att ta sig vatten över huvudet och kvaliteten sjunker ju längre ”För dig står jag kvar” tillåts spela. Det är lite synd, för med ett less is more-tänk hade det här verkligen kunnat imponera.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner