Joyzine.se


Recension - Skiva

The Bad Jealousy
S/t, 2011
Skivbolag: B&B Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-12-19
Hemsida: thebadjealousy.com

Här har ni den perfekta plattan att ha som bakgrundssoundtrack till läsandet av rockbiografier. Den är anspråkslös nog att inte störa för mycket, men samtidigt rivig nog att utgöra en behaglig fond till den dekadenta läsupplevelsen. För mig har det funkat alldeles utmärkt tillsammans med Slash självbiografi de senaste dagarna.

The Bad Jealousy låter (och håll i er nu) som någonslags legering av Guns n' Roses, The Rasmus och Oasis. Det låter märkligt, men det är så det framstår.

The Rasmus för att det är radioanpassad rockmusik som utgör grundfundamentet med lättsamma melodier och någon form av bitterljuv känsla kletad över samtliga spår. Oasis, inte för att det finns särskilt mycket till brittisk popmusik på den här självbetitlade plattan, utan för att en storslagen arenakänsla ligger och lurar i arrangemangen och den känns väldigt mycket som Gallagher-bröderna. Och så då Guns n'Roses för att sångaren Benny Åberg då och då lämnar sin ”comfort zone” och ger sig ut i kvidande Axl Rose-partier. Vilket kontrasterar snyggt till den annars ganska tillrättalagda musiken.

Sammantaget blir det helt okej avslappningsmusik som, som sagt, passar utsökt att läsa rockbiografier till.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner