Joyzine.se


Recension - Demo

Mexicoma
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-10-05
Hemsida: myspace.com/mexicoma

Jag känner mig som en grinig gammal gubbe. Onödigt selektiv och petnoga. Men har man lyssnat på mängder av musik timme efter timme dag ut och dag in i stort sett hela sitt liv blir man kräsen. Det måste till något alldeles extra för att mätarna ska slå i taket och hyllningsflaggorna ska hissas.

I grunden är Mexicoma en väldigt kompetent orkester. Den här självbetitlade epn låter fläskigt och imponerande, gruppen spelar utsökt och har en musikalisk blandning som faktiskt är så väl genomtänkt som hyggligt originell. Med utgångspunkt i tung ökenrock med 70-talsinfluenser tillåter sig herrarna att sväva ut åt så väl ett softare som ett hårdare håll. Det innebär att man är inne och nosar på amerikansk rock a la Godsmack lika väl som skränigare sludgeprylar med en hel del tyngd.

Jag gillar tanken och jag gillar soundet, men som den grinige gamle taliban jag uppenbarligen börjar bli ställer jag mig den eviga frågan. Var är låtarna? För oavsett om Mexicoma har en juste pryl och ett svintight framförande saknas de där riktigt vassa låtarna som man minns och som hade kunnat ta bandet mot toppen.

Bitvis är den här inspelningen kanon, jag lyssnar gärna på den fler gånger, men efterlyser i kommande komponerande lite mer fingertoppskänsla framförallt i refrängmakeriet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner