Joyzine.se


Recension - Skiva

Oskar Skarp
Songs In The Tree Of Life, 2011
Skivbolag: Baseline Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-10-01
Hemsida: www.baselinemusic.se

Jag jobbar bra till den här skivan. Väldigt bra faktiskt. Det innebär att den just likt muzak bara finns där och puttrar i bakgrunden utan att på något sätt aspirera på uppmärksamheten eller göra något större intryck på något sätt. Den är ett behagligt bakgrundssoundtrack när man behöver koncentrationen på annat håll helt enkelt.

Annars har ni hört storyn förut. Ni vet, en duktig producent som hjälpt fan och hans moster till framgångar i evighet men aldrig riktigt fått pluggen ur och släppt den där egna skivan vars material genom åren staplats på hög. Oskar Skarp är ännu en sådan i raden och här tar han tillslut hjälp av hushållsnamn som Christian Falk, Thomas Rusiak, Salem Al Fakir och Simone Moreno för att skapa sina stämningar och släppa den där skivan.

Tillbakalutat och lugnt är det som ni förstår, men Skarp rör sig faktiskt över ganska breda musikaliska spektran i all anspråkslöshet. Från hiphop, via mjuk soul och raka vägen in i vad jag främst associerar till gamla porrfilmssoundtrack från 70-talet går resan och jag får en väldans massa arbete uträttat.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner