Joyzine.se


Recension - Skiva

Kayser
Kaiserhof, 2005
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-09-20
Hemsida: www.kayser1.com

Jag har knappt ens hunnit trycka på play förrän Kayser kastar mig rakt in i ett regelrätt Slayer-solo. Den inledande fläskläppen 1919 doftar så mycket av de amerikanska thrashmanglarna att det nästan är löjligt. Slayers ande vilar sedan över hela alstret. Kayser visar sig vara duktiga på att plocka russinen ur kakan och inspireras av så väl gamla som nutida Slayer (läs ”God Hates Us All”). Att Spice (ex-Spiritual Beggars) är en fullgod Tom Araya-imitatör är härmed etsat i sten.

Men tro inte att detta är en ren Slayer-ripoff. Även om gamlingarna har en stor inverkan ryms mycket mer än så inom plattans tio spår. Kayser travar iväg åt ett modernare håll (säga vad man vill om Slayers storhet med bandets thrash metal kan tyckas något daterad) och experimenterar med mer rak metal. Utan krusiduller och jönsiga solon. Att vissa medlemmar har erfarenheter från Spiritual Beggars och Mushroom River Band hörs också. Stundtals svänger ”Kaiserhof” som den stormigaste syndaflod.

Personligen är jag mest förtjust i de bitar med groovig fetmetal som beskrivs ovan. Gissar dock att jag kommer få en del mothugg där. Vare sig man gillar de bitarna eller de andra spelar dock ingen egentlig roll. Kaysers problem är vilken synvinkel man än väljer att det blir lite för splittrat. Tanken att inte ha några gränser är god, men det blir i realiteten lite för mycket. Trots detta är ”Kaiserhof” en platta värd att låna ett öra. Den har en lång rad justa bitar och är om inte annat väldigt kompetent framförd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Kayser
Kayser (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner