Joyzine.se


Recension - Skiva

Alex Carole And The Crush
Vol 1, 2011
Skivbolag: Transubstans Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-26
Hemsida: www.alexcarole.com

Med tanke på att hemstaden heter Fagersta och en viss Chris Dangerous haft sina smutsiga fingrar med i producentspelet är det kanske inte särskilt konstigt att det går att dra paralleller mellan Alex Carole And The Crush och The Hives (en tanke som jag tänker långt innan jag läser bandbiografin och uppmärksammas på detta faktum, tro inget annat). Det verkar på något sätt vara ofrånkomligt.

Men den här nya orkestern är betydligt mer än så. Även om de disparata gitarrerna snabbt för tankarna till gänget som erövrat världen är de inte dessa som är Alex Carole och hans anhangs största styrka. Istället är det de snygga referenserna till powerpop och det retrorockiga sound som man på ett tjusigt sätt smyger in som imponerar.

”Vol 1” kan grovt förenklat beskrivas som en brygga mellan det gamla och det moderna och längs den vanskliga vägen gör Alex Carole inte många snedsteg. Det ligger en punkig mentalitet och energi i botten för alltihop, men flummiga gitarrpartier och intrikata melodislingor kräver hela tiden sin uppmärksamhet. Det är snyggt och egentligen är det väl bara själva sången som inte står ut på något ordentligt sätt.

Kompotten är smakfylld och kul, men huruvida den är minnesvärd i det långa loppet återstår att se. Jag lyckas, trots idogt lyssnande, inte riktigt få grepp om det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner