Joyzine.se


Recension - Skiva

True Widow
As High As The Highest Heavens And From The Center To The Circumference Of The Earth, 2011
Skivbolag: Kemado Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-14
Hemsida: myspace.com/truewidow

Lika omöjlig som albumtiteln är att recitera korrekt, lika oförarglig är musiken som Texas-orkestern True Widow lockar med.

Någonstans i ett sömnigt läge mellan drone och indiepop rört sig herrskapet. Det innebär små nätta melodier som svävar ovanpå dånande basgångar. I ett lågt och sävligt tempo och med mumlande, många gånger ganska ointresserad, sång givetvis. Det är monotont och skulle säkerligen kunna ge upphov till hallucinationer om lyssnarna begåvats med rätt hjälpmedel.

Det skulle mot den här bakgrunden vara ganska lätt att avskriva True Widow som tråkiga, men så är inte riktigt fallet. Visst, har man inte dedikationen att verkligen gå in i musiken framstår den här skivan förmodligen som ganska meningslös. Men ger man den tid, eller framförallt koncentration, så finns det ett flertal låtar som går på djupet och klarar av att beröra.

Däremot står det ganska snart klart att True Widow knappast tillhör toppskiktet inom den här typen av kontemplativ och introvert musik och det är ingenting man kan argumentera bort enbart med några justa stämningar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner