Joyzine.se


Recension - Skiva

Quit Your Dayjob
World Domination, 2011
Skivbolag: Alleycat Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-11
Hemsida: www.quityourdayjob.org

Konceptet är egentligen lika enkelt som det är genialt. Korta upprepande stänkare där rock och punk tillåts möta något mer elektroniskt. Textrader som mässas om och om igen. Sen är det slut.

Sexton låtar på 25 minuter och si så där tio rävar bakom varje öra. Quit Your Dayjob personifierar det där med punkig mentalitet och sprudlar av uppfinningsrikedom. Inga ämnen tycks vara tabu. Att leva upp till någon sorts musikalisk branschnorm tycks vara fullkomligt ointressant.

Just därför är ”World Domination” en frisk fläkt och ett gott vitaminpiller så här 2011. Quit Your Dayjob är som The Dwarves fast utan särskilt mycket punk, rent musikaliskt alltså. Givetvis blir alla låtar inte klockrena när konceptet ska uppfyllas, men i Joan Of Ass, Heavy Metal Mice och Donut har gruppen tre oemotståndliga små läckerheter. Låtar som det givetvis inte är det minsta svårt att skråla med i.

”Thanks to Malevolent Creation” är den enda text man möts av när man öppnar konvolutet. Om jag inte tar helt fel är det ett dödsmetallband som funnits i alla år, men aldrig lyckats göra något större väsen av sig utanför en liten inskränkt skara i den scenen. På något sätt känns en sådan hommage (vare sig den är allvarligt eller ironiskt menad, medveten eller omedveten) helt självklar som enda budskap när Quit Your Dayjob står för fiolerna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vi är blott våra relationer

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner