Joyzine.se


Recension - Skiva

Blut Aus Nord
777 - Sect(s), 2011
Skivbolag: Debemur Morti Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-17
Hemsida: www.blutausnord.com

I ett gäng partier kör Blut Aus Nord fast i traditionellt death och black metal-piskande. Då är de som vilket band som helst i mängden och därför inte särskilt intressanta. Desto roligare blir det då när de förkovrar sig i mörker och låter sin musikaliska brygd sjunka djupt ner i ondska.

Blut Aus Nord visar sig nämligen vara väldigt duktiga på att mejsla fram det atmosfäriska. Och då snackar vi inte atmosfäriskt på något vackert vis. ”777 – Sect(s) är långa stunder riktigt ful och frånstötande. Ondskefullt öppnar den sig som ett varigt sår och har en snudd på hypnotisk effekt på sin lyssnare. Det är dissonant och monotont utan att tappa melodin som ligger i botten när gruppen gnisslar sig fram genom sina sex stycken döpta till Epitome, med nummer ett till sex.

Mässande röster förekommer i de här suggestiva ljudkulisserna och trots några black och death metalpartier för mycket tappar skivan aldrig styrfart. Att beskriva det pulserande mörker som återges i musiken med hjälp av ord är snudd på hopplöst (det begriper ni förmodligen av mitt förryckta babbel i den här recensionen). De bästa sidorna av ”777 – Sect(s)” måste höras och jag är mycket väl medveten om att de flesta kommer anse att det här är för svårlyssnat. Med tiden blir man dock belönad.

”777 – Sect(s)” är första delen i en triologi vars andra och tredje delar planeras att släppas lösa till hösten. Jag skulle ljuga om jag skrev något annat än att jag är nyfiken på vart det här ska ta vägen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Blut Aus Nord (2011-01-01)
Blut aus nord (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner