Joyzine.se


Recension - Skiva

Frida Selander
Try Again Baby, 2011
Skivbolag: Amasonora
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-03-28
Hemsida: www.fridaselander.com

Det är rösten som är det väsentliga här. Det står klart redan från början. Frida Selander sjunger med en djup och uttrycksfull stämma och utstrålar på samma gång en stor integritet och ett välkomnande tilltal.

”Try Again Baby” är inte en enkel skiva. Det tar några varv innan den fått falla på plats och det på riktigt går att ta spåren till sig. Rösten är fylld av karisma, men Selander kan också framstå som aningen avmätt där hon surfar ovanpå kompositioner som korsar gränsen mellan rock och pop på ett ganska subtilt sätt. Samma sak gäller materialet som helhet. Det är när man väl bekantat sig med dem ganska spännande låtar, men långt ifrån några självklara favoriter som letar sig in i playlisten på grund av sin odiskutabla briljans.

När Frida Selander experimenterar med country blir det bara dåligt, men i övrigt fungerar det ändå som helhet. Jag är aningen ambivalent inför det sköna groove och den gråhet som går igen från omslaget och genom låtarna på skivan. Ena stunden är det väldigt intrikat, andra är det väldigt anonymt. Det pendlar. Det funkar och det tråkar ut. Hade jag haft en blomma i handen hade jag kunnat slita dess blad och mumla ”diggar, diggar inte...”.

Frida Selander är lite av en artistisk kameleont och det enda som är solklart är att det är rösten som är det väsentliga.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

David Sandström Overdrive

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner