Joyzine.se


Recension - Skiva

Michael Monroe
Sensory Overdrive, 2011
Skivbolag: Spinefarm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-03-16
Hemsida: www.michaelmonroe.com

Ni som är fans av Hanoi Rocks i allmänhet och Michael Monroe i synnerhet kommer känna igen er nu när finnen återigen omgett sig med ett koppel av hyggliga musikanter, vars imponerande CVn skulle ta en hel dag att lista, och spelat in ett nytt album. ”Sensory Overdrive” är lite glammigt, lite sleazigt och lite vuxet på precis det sätt man hade kunnat förvänta sig av en åldrande man som aldrig gjort något annat än levt för sin rockmusik.

Mr Monroe har börjat bli till åren, ja visst, men rösten låter ändå tämligen oförstörd och trots att man kan tänka sig att han upplevt de absoluta höjdpunkterna i karriären framträder han med påtaglig eldighet även på ”Sensory Overdrive”. En platta som i alla fall bitvis bjuder på ett riktigt medryckande låtmaterial.

Det mesta är sig likt under solen och man måste sortera bort några nummer som nästan drar åt dansbandshållet (jag har aldrig gillar Monroes förkärlek för att tuta sax), men här finns guldkorn. Superpowered Superfly är en riktigt snygg rocklåt och semiballaden All You Need är snudd på ett litet mästerverk. Den är så där tjusigt bitterljuv som bara riktigt smöriga rockballader kan vara. Älska eller hata? Det är möjligt, i så fall är det ingen tvekan om att jag älskar.

Att påstå att Monroe visar att gammal är äldst vore kanske att ta i så man spricker, men han bevisar i alla fall att man inte nödvändigtvis slutar vara intressant bara för att man passerat karriärens zenit. ”Sensory Overdrive” är en platta som är tillräckligt stark för att slippa sorteras undan i skivbackarnas bakre regioner och som utan tvekan kommer tilltala alla er som tidigare kastat gillande omdömen efter den flitige finnen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hanoi Rocks
Årets bästa 2011 enligt Sebastian Norling Rauhala
Michael Monroe (2012-08-11)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner