Joyzine.se


Recension - Skiva

Donso
S/t, 2011
Skivbolag: Comet Records
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-02-11
Hemsida: myspace.com/donso

Donso är ett band som består av musiker från både Frankrike och Mali och de blandar de afrikanska sång- och musiktraditionerna friskt tillsammans med allt som man kan åstadkomma med elektronisk produktion. Det självbetitlade albumet släpptes i Frankrike redan i oktober, men snart ska även övriga Europa få äran att ta del av denna mycket intressanta musikskapelse. Planerna är nämligen att det ska turnera tillsammans med Seun Kuti, son till den legendariska Fela Kuti, och hans band under The African Soul Rebel Tour i England under april.

Det är konstigt, det är fullständigt knäppt och det är inte likt något jag har hört tidigare. Det här är experimentell musik i en intressant mix som inte är invecklad och som skänker glädje för att det låter så äkta. Hela den afrikanska musiktraditionen är inte något jag är van vid, ibland blir det lite för intensivt med den gälla mässande sången och det ger mig lite huvudvärk. Därför tycker jag att de lite mer lugna och neutrala låtarna är de bästa, som exempelvis Tile Ban, som dessutom har albumets finaste synthar i sig.

Och på tal om synthar, hela den elektroniska produktionen på detta album är helt fantastiskt! Det märks att de där fransoserna kan det där med att skapa fina och klockrena synthslingor som väger upp hela albumet. För utan dem hade nog tyvärr inte detta album varit något som tilltalade mig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner