Joyzine.se


Recension - Demo

Blästerorkester
The Evil Grill sessions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-01-23
Hemsida: myspace.com/blasterorkester

Kan man något annat än älska bandnamnet – Blästerorkester? Nej, givetvis inte, men det är inte bara detta som gör att gruppen sticker ut. Vad sägs till exempel om att det rör sig om en trio där sången sköts av den hårt smiskande trumslagaren?

Rent musikaliskt sticker Blästerorkester kanske inte ut lika tydligt som de går rent estetiskt vid en första anblick av bandnamn och sättning, men det är ett kompetent band, absolut. Det rör sig om ganska råbarkad rock'n'roll som har melodier som Foo Fighters, men ett driv och en potens som snarare härrör från den överbefolkade ökengenren.

Genom tre spår röjer trion på ganska ordentligt. Rytmsektionen är stabil och larmet ganska mastigt för att komma från en trio, men de riktigt övertygande låtarna lyser med sin frånvaro. Jag diggar visserligen poptunga Diamonds en hel del, men gruppen verkar inte ha lagt i den där extra växeln riktigt ännu. Jag antar att det är något som kommer med tiden.

Live? Ja, det är väl ganska givet att Blästerorkester (jag måste bara få skriva det härliga bandnamnet en gång till) måste göra sig synnerligen bra på en scen?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner