Joyzine.se


Recension - Skiva

Hotbild
I skuggan av livet, 2005
Skivbolag: Halvkass Produktion
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-11-29
Hemsida: www.myspace.com/hotbild

Beväpnade med vad som låter misstänkt likt en Slipknot-stöld och en sångmelodi påminnande om hejaramsor levererar Hotbild en smakfull dos rock n’rollkäng.

Det går inte att komma ifrån att detta svänger. Medan jag brottas med mig själv i frågan om vokalist Tobbe har en cool sångröst eller bara låter som en småtramsig tomte (utan att komma fram till något svar bör tilläggas), pumpar högerfoten frekvent mot golvet. Hotbild har ett elegant driv. Nog för att de manglar på med ganska vansinnig käng, men rockådran finns ständigt där. Gänget fastnar aldrig i den sedan länge fastslagna kängmallen, vilket är väldigt befriande. Låt mig aldrig vakna mer bjuder till och med på ett death metalintro.

Klassiska låttitlar som Hungrig, trött och tärd eller I skuggan av livet får mig dessutom på gott humör. Det är naivt och otroligt väntat, men ändå så rätt. Hotbild lyckas helt enkelt skapa en positiv känsla kring hela sin platta. Det är rock n’rollkäng i ett nötskal och jag upplever den sex spår långa resan som något för kort. Att sångmelodin i Förblindad av hat låter som hämtad från valfri ishall och att breaket i Medan världen gick åt helvete doftar otroligt mycket (sic), öppningsmelodin på Slipknots självbetitlade debut, får ses som en festlig omständighet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner