Joyzine.se


Recension - Skiva

Hoods
The king is dead, 2005
Skivbolag: Alveran Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-11-29
Hemsida: www.hoodsarmy.com

10-årsjubilerande Hoods är inte alls det hårdaste, mest kompromisslösa hardcoreband du kan tänka dig. Inte heller är de särskilt egna eller innovativa. Vad som kan höras på uppkäftiga ”The king is dead” är helt enkelt kvalitativ hardcore, framförd av ett band som anammat sina rötter istället för att snegla mot topplistorna. Hoods spelar sin musik rakt upp och ner utan att tidstypiskt experimentera med skönsång eller metal. På det sättet legitimerar de sin existens mer än någonsin.

Vissa skulle säkert tycka att det här är modern hardcore bara för att det förekommer ett och annat moshparti a la Hatebreed. Jag tillhör inte dem. Modernt och modernt förresten, Hoods är på intet sätt ett bakåtsträvande band som upphetsat sniffar omkring i dammiga byrålådor fyllda av old school-samlingar. De har förvisso sina rötter i den tidiga New York-scenen men har uppdaterat soundet betänkligt. Som ni förstår utan att göra anspråk på att vara kommersiella.

Även om hantverket på ”The king is dead” icke är att förakta är det sammantaget ett lite för anonymt album. Det är ingen kaloribomb som exploderar i ansiktet på lyssnarna och förvandlar vardagsrummet till en blodig moshpit. Detta trots fett ljud. Jag skulle snarare kalla det ett album som fyller sin funktion genom att rensa luften mellan alla experimentella populär-hardcoresläpp. Med lite mer energi hade ”The king is dead” (föga oväntat är albumtiteln ett pekfinger åt dem som exploaterat hardcore-scenen) kunnat bli en käftsmäll till de omedvetna modekidsen där ute. Nu nöjer jag mig med att kalla den en okej – om än välkommen – hardcoreplatta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner