Joyzine.se


Recension - Skiva

First Project
S/t, 2010
Skivbolag: FP Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-11-17
Hemsida: www.firstproject.se

Jag brukar snöa in på någon specifik hiphop-skiva mot slutet av varje år. Fråga mig inte varför, det brukar bara bli så och har inneburit högtidsstunder med gäng som Swollen Members, Prime Ape Got The Blues och allsmäktige Sage Francis. Av någon outgrundlig anledning trodde jag att First Project och duons debut med samma namn skulle stå på tur i år, men så blir det aldrig riktigt.

Nu är det inte så att ”First Project” är någon dålig debut. Tvärtom är Miran Handzar och August ”Agge” Staffansson synnerligen duktiga på att sy ihop hiphop med r'n'b och svängiga reggaeflörtar. Det här är proffsigt handlag, inte tu tal om det. Men det blir lite för lättsmält, lite för mycket för alla. First Project siktar så hårt mot radion och klubbgolvet att de glömmer bort det där med att tuggmotstånd ofta kan vara något väldigt positivt.

”First Project” är bland samplingar och sköna rytmer en ganska mjuk platta. Det sjungs en hel del och attityden är ”kom-och-krama-mig”-gosig snarare än ”känn-mitt-finger -i-röven”-taggad. Det kanske inte är något fel med det, men jag hade nog föredragit att flera av de här potenta låtarna laddats med sådana muskler och sådan energi som de faktiskt är byggda för. Då hade till och med dansgolven kunnat slå över från mellanstadiemys till riktiga partyslag.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner