Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Home service - basement chill, 2007
Skivbolag: Blue Flame Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-07-10
Hemsida: www.blueflame.com

Det är när sommaren är så här regnig och grådassig skivor av typen ”Home service – basement chill” behövs som mest. Tongångar som lätt smälter in i den lama verkligheten när man kryper upp i soffan med en god bok, avnjuter en hafsig kvällsmacka eller bara apatiskt stirrar på det piskande regnet utanför rutan om nätterna. Tillbakalutad electronica som på ett subtilt sätt gör sig påmind i bakgrunden.

DJ Red Buddha har mixat samman 14 spår av lika många artister till en 75 minuter lång chilloutsamling. Svala house beats möter jazziga arrangemang i en väldigt lättsmält blandning. Det sparas på vokala insatser, men när de väl dyker upp är språken vitt skiljda. Engelska – franska – tyska lyder den röda tråden och i skivans mitt släpps rent av några orientaliska tongångar och våghalsiga trummor in i leken.

Vad som är så väl en styrka som en svaghet med ”Home service – basement chill” är att det mesta låter likadant. Det funkar utmärkt när skivan spelas som ljudfond i bakgrunden, men det är stört omöjligt att lägga någon av artisterna på minnet då hela skivan framstår som ett enda långt spår.

Helt klart hörvärt och det fyller sitt syfte väl en usel sommar som denna. Men när det på några ställen tangerar gränsen till skabbiga pornografisoundtrack tycker jag att det är lite väl magstarkt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2009-01-01)
V/A (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner