Joyzine.se


Recension - Skiva

Dagoba
Poseidon, 2010
Skivbolag: XIII Bis Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-10-09
Hemsida: myspace.com/dagoba

Jag har en soft spot för Marseille, en riktigt skön stad som ligger vackert långt ner i södra Frankrike, och tycker därför tveklöst att det är lite charmigt med ett metalband från de sobeldränkta klippor den är belägen på. Samtidigt imponeras jag av den kompetens som ändå finns hos manskapet.

Men som för så många andra metalkrigare från Sydeuropa blir det hela lite anonymt ganska fort. Kompetent modernt mangel serveras prickfritt, men de riktigt intrikata låtarna finns inte där. Dagoba smiskar på så furiöst det bara går men fångar mig bara delvis.

Och så kommer vi till temat på denna gruppens fjärde långkörare. De iklär sig träben och ögonlapp och låtsas vara sjörövare. Det kanske passar bra för ett manskap från en kuststad, men ändå, det är inte fucking Running Wild vi snackar här. Jag kan inte låta bli att tycka det är lite töntigt när varje låt ska företräda ett stopp på denna inbillade piratfärd. Hade Dagoba prompt behövt släpa fram något våldsamt ur historien hade det gott räckt med att vända sig mot Cahteau D'If (greven av Monte Cristo någon?) utanför den egna kusten. Den historien hade varit bra mycket intressantare än det här piratblajet.

Men de flesta av er är ändå inte textlyssnare om jag för en sekund får göra ett lösryckt antagande. Och då går det ju faktiskt att tänka bort storyn. I det fallet är Dagoba ett skickligt modernt metalband och ska ha den cred de förtjänar för detta. Avsaknaden av riktigt vassa låtar till trots.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner