Joyzine.se


Recension - Skiva

My Dear Addiction
New Blood, 2010
Skivbolag: Supernova Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-09-30
Hemsida: www.mydearaddiction.com

Min första (aningen raljanta) tanke: Jasså, de har uppfattat att Sonic Syndicate spelat in en blöjig skitplatta och lismande siktat in sig på att fylla den lucka som uppstått efter dem.

Min andra (lite mer eftertänksamma) tanke: Men va fan, det kanske behövs en arvtagare till det sound som Falkenbergs finest nu uppenbarligen lämnar bakom sig.

Lyssnar man på inledande Through the ashes är igenkänningsfaktorn enorm. Det är en ny låt förstås, men uppbyggnaden och soundet gör att jag inte skulle protestera bråkdelen av en sekund om den funnits med på Sonic Syndicates Nuclear Blast-debut ”Only Inhuman”. Det är som tydligast i öppnaren och titelspåret, men genom hela ”New Blood” rider My Dear Addiction på en musikstil där maskinkalla riff korsas med halvgulliga refränger precis på det sätt som Falkenbergarna som numera blivit med britt och siktar mot radiolistorna begagnade sig av. Det är lätt att som första reaktion slå ifrån sig som fantasilöst, men faktum är att det här bandet gör det riktigt bra.

Att det sen är kommersiella intressen snarare än lidelsefull passion som ligger bakom utformningen av det här albumet tar jag för givet. Härskar passionen skriver man inte så här uttänkt mjukmetal, men det är inget jag tänker racka ner på. I en tjusig halvballad som One of the lucky ones dyrkar jag snarare det lättillgängliga.

”New Blood” är ett bra album i sin genre och även om jag ler lite över My Dear Addictions uppenbara sätt att plugga igen efter ett annat band tycker jag faktiskt att det är ett band som behövs.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner