Joyzine.se


Recension - Demo

Supersonic Speedfreaks
This Is Year X
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-09-12
Hemsida: myspace.com/supersonicspeedreaksofficial

Som jag har undrat och som jag har letat. Jag har suttit där med pressreleasen i handen, tänkt att här har vi ett band från Norrköping dem måste jag förstås kolla in, men inte för mitt liv kunnat hitta skivan. Jag har bläddrat skivhög efter skivhög runt, runt, runt och för varje gång blivit mer och mer förbryllad över att den där jävla demon inte legat någonstans. Ett tag funderade jag rent av på om det kunde vara så att bandet dabbat sig och bara skickat sitt brev, men ingen musik.

Lösningen på gåtan finns att finna på omslaget. Tillslut kläckte jag det. Gång efter gång när jag rotat igenom alla promoplattor som ligger här och skräpar har jag tagit för givet att ”This Is Year X” varit bandnamnet. Det står nämligen stort och tydligt över hela omslaget medan bandnamnet, Supersonic Speedfreaks, står undanskymt lite övertäckt på en brosch som en av bandmedlemmarna håller upp. Så kan det gå när demoband inte fattar att det är a och o att blåsa upp bandnamnet om man ska komma någonstans.

Gruppen verkar vara ungefär lika dålig på att producera sin musik som de är på att visa fram sitt bandnamn. Hela ”This Year X” låter sunkig, möglig, billig och ful källare på ett sätt som inte riktigt gör musiken rättvisa. Tur då att de är betydligt bättre på att skriva musik än allt det andra.

För ser man bara till låtarna på den här demon har Supersonic Speedfreaks något riktigt fint på gång. Det är sluskig kukförlängarrock för hela slanten och herrarna har god hand med melodier. Jag lockas lätt till att tralla med i samtliga tre spår och det är naturligtvis ett gott betyg. Med körer på rätt ställen och ganska fräna riff blir det här en riktig partyhöjare.

Om ljudet hade kunnat göra låtarna rättvisa vill säga.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner