Joyzine.se


Recension - Demo

Enjoy The View
Dreams To Remember
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-08-10
Hemsida: myspace.com/enjoytheviewswe

Jag gillar unga hungriga band med framtiden för sig och som vill så mycket att de nästan spricker. Enjoy The View är ett typiskt sådant gäng. Det finns saker att anmärka på i den valpighet som bandet visar upp, men spelglädjen och tron på det egna materialet tar snabbt överhanden.

Enjoy The View spelar något som för några år sedan säkerligen snabbt skulle ha stämplats som metalcore. Det gjorde ju allt som blandade skriksång med skönsång på den tiden. Inledande We're not the same hade med en lite smartare produktion och mer torrhet bakom öronen varit en riktig hit. Det är en fin bit som visar vilken potential som finns hos de här unga gossarna med de tjusiga frisyrerna.

Sedan fortsätter det med ett kanske inte fullt lika imponerande låtmaterial, men med ett sound som säkert kan tilltala en stor publik. Skrikpartierna har en skön råhet i botten och det som ska föreställa vackert drar ibland åt vad som kort och gott skulle ha kunnat beskrivas som besläktat med trallpunk. Originellt är det naturligtvis inte, men att det är smittande kommer man inte ifrån.

På ett sätt vill jag naturligtvis att Enjoy The View ska mogna och få lite mer skinn på näsan, det skulle kunna göra underverk med deras musik. Men det får inte ske på bekostnad av det lekfulla och innebära att bandet travar i samma dödsseriösa riktning som alla andra. Det skulle göra dem till en klon. I nuvarande utförande har de ändå något som känns en aning kittlande och eget.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


jerpa, 2010-08-12 17:12:48 (90.225.122.161)

om man jämför med deras gamla ep så är detta asbra! vill dock ha lite mer tekniska riff och sånt sen är jag nöjd ;)

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner