Joyzine.se


Recension - Skiva

Enforcer
Diamonds, 2010
Skivbolag: Earache
Av: Rickard Gustavsson
Publicerad: 2010-08-04
Hemsida: myspace.com/enforcerswe

Det finns både för- och nackdelar med att spela musik som inte bara känns omodern utan nästan förlegad. En av nackdelarna är att banden målar in sig i ett hörn och följer alla de oskrivna regler som finns inom genren och då är det lätt att man känner igen både riff och melodier rätt lätt, vilket gör att man hinner glömma nämnda band lika snabbt som man hörde dem.

Detta är också en av fördelarna då det finns väldigt många nostalgiker inom NWOBHM (New Wave Of British Heavy Metal) som gottar sig i att det finns nya band som vågar spela den musik som de älskar, hur omodern den än må vara.

Det jag tycker skiljer Enforcer från många andra band inom genren är att det finns ett jävlar anamma och övertygelse i deras låtar och att de också är väldigt duktiga musiker. ”Diamonds” är ingen skiva som går till historien som den mest nyskapande eller för den delen bästa skivan inom heavy metal, men för tillfället tycker jag den gör susen. Det finns både snabba rökare (Midnight vice, Live for the night) blandat med lite lugnare nummer och även det nästan obligatoriska instrumentala spåret Diamonds.

Som sagt, vissa regler följer Enforcer, men inte så att det blir krystat eller uttjatat. De har både bra låtar och en attityd som inte går att ta miste på. Det jag önskar vore att bandet åtminstone kunde ha valt att spela in ”Diamonds” med en lite modernare ljudbild, även om detta kanske skulle vara att bryta mot reglerna, då det kan bli lite tröttsamt med de tunna gitarrerna som genomsyrar hela albumet igenom. Återigen, det är också det enda jag har att klaga på.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner