Joyzine.se


Recension - Skiva

Hanna Liten
Me against the world (ep), 2006
Skivbolag: Fashionpolice Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-01-30
Hemsida: hannaliten.se

Hanna Liten har en röst som är oerhört bräcklig. Hon låter ynklig, som om hon håller på att gå sönder från insidan, samtidigt som det finns ett livsbejakande ljus i hennes spröda toner. Det är fascinerande. Hon sjunger som en mer vågad, och kanske rent av mentalt plågad, Lisa Ekdahl. Några gånger blir det för mycket och Hanna Liten låter mest gnällig. Men som helhet är sånginsatsen stark på ”Me against the world”.

Tyvärr känns låtarna alldeles för konstruerade. Hanna Liten har fina refränger, men kopplingarna dem och verserna emellan är allt som oftast krystade. Som om de skrivits på varsitt håll och sedan fogats samman bara för att. Det är synd, tjejen har ett lovande uttryck och hade mått gott av att kunna skriva lite mer vattentäta låtar. Men det kanske är något som kommer. Det måste komma för att Hann Litens sköra popmusik verkligen ska skimra.

I inledande, tillika bästa spåret, Me against the world sjunger Hanna duett med avsomnade Edsons Pelle Carlberg. Det är vackert och kanske behövde Carlberg den draghjälpen lika mycket som Hanna Liten. Hans soloutflykt i singer/songwriter-land tycks ju mest handla om bittra utbrott mot en girig bransch.

Övriga tre spår bjuder också upp till dans – i refrängerna. Men jag kör fast när materialet inte visar sin goda vilja inför mig som lyssnare. ”Me against the world” är förhoppningsvis ett steg på vägen mot något som kan komma att bli mycket bättre sammanfogat och därmed mycket bättre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner