Joyzine.se


Recension - Skiva

Lena Larsson
Här och Nu, 2010
Skivbolag: Viskningar och vrål
Av: Eva Linde
Publicerad: 2010-06-14
Hemsida: www.designlenalarsson.se

Det är så feminint det lilla fodralet man får till skivan. Röda hjärtan, runda handskrivna bokstäver och så Lena på ryggen - så fint poserande i solen, i röd klänning framför ett blått hav. Därför blir man lite förvånad över det grova och manliga uttryck hon faktiskt använder när hon gör musik. Hon tar inga omvägar. Hon gör ingenting svårare än vad det är. Hon kör bara på, rakt upp och ner, precis som hon är. Det känns stundtals nästan märkligt bredbent.

Men det ger också den här skivan sin charm. Och det är på intet sätt utan djup. Med svenska texter som har utgångspunkt i de vardagliga känslorna av saknad, uppbrott, förvirring, kärlek och hopp lyckas hon fånga livets vackra funderingar på sitt eget lilla vis och hon får enkelt med sig sin lyssnare i sina raka refränger.

I denna målande enkelhet saknas det dock något att haka upp sig på. Lena Larssons, förvisso personliga, men också lite monotona röst griper aldrig tag, får mig aldrig känna att orden bränner till. Och melodierna vill inte riktigt dröja sig kvar.

Det är först när man tar det i kartong gjorda konvolutet åter i sin hand, när man tittar på hennes illustrerade små hjärtan som lever sina alldeles egna små liv, som man ger skivan en chans till. Och kanske börjar man då ta till sig hennes härligt befriande attityd i Änglar eller Himlens alla stjärnor, hennes beslutsamhet i Du är bra eller hennes trofasthet i Ingen som du. Kanske - för det skulle det kunna vara värt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner