Joyzine.se


Recension - Skiva

Joan Jett and the Blackhearts
Greatest Hits, 2010
Skivbolag: Blackheart Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-05-29
Hemsida: www.joanjett.com

Det går förstås inte att argumentera bort den betydelse Joan Jett haft för rockscenen, allt ifrån The Runaways och fram till idag, och att det i hennes koffert finns ett helt radband med klassiska låtar. Men när hon nu genom sitt eget bolag Blackheart Records släpper en dubbelcd under epitetet ”Greatest Hits” kommer man inte undan känslan att det är lite uttjatat.

Hur många filmer, teveserier, radioshower och samlingsskivor har inte bjudit på låtar som Cherry Bomb, Bad Reputation, I Hate Myself For Loving You och den rakt igenom klassiska tagningen av I Love Rock'n'Roll? Det finns inte riktigt samma kick i materialet längre när man tvångsmatats med det under så lång tid.

Förstå mig nu rätt. Joan Jett och hennes material blir förstås inte sämre bara för att det blivit populärt och spelats upp ett oräkneligt antal gånger, men som lyssnare är det lätt att bli lite mätt. Att känna att det faktiskt kan kvitta. Detta faktum i sig kanske ska tas som ett bevis på att Joan Jett åtnjuter en större status än vad hennes material egentligen är bra, jag vet inte, men det är precis så det känns när jag umgås med den här, annars föredömliga, dubbelsamlingen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner