Joyzine.se


Recension - Demo

Naivsuper
Demo
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-31
Hemsida: myspace.com/naivsuper1

Naivsuper har för hand ritat en gitarr på sitt hemmagjorda omslag till den här demon. Det ser visserligen ut mer som en snopp, men jag är ganska övertygad om att intentionen var att det skulle se ut som en gitarr. Det är således helt ofrivilligt, men säger ändå en hel massa om Jönköpingsduons musik.

Ska man prompt sätta en stämpel på de här två gossarna som suttit i någons garderob och fifflat framför en mac blir det otvetydigt pop, men egentligen är det inte så enkelt. Här finns en punkig vibb, en barnslig inställning och en totalt oblyg approach till vad man sysslar med. Jag ska vara helt ärlig, jag har delat ut ettor till inspelningar som den här. Demos som ljudmässigt låter ganska krattigt, där texterna är banalt barnsliga på svenska och där musicerandet låter mer lekstuga än på riktigt.

Är man ouppmärksam är det lätt att ta Naivsuper för en gravallvarlig pryl där upphovsmakarna inte fattar att de suger. Lika lätt som det är att ta gitarren på omslaget för en snopp. Men precis som i omslagsfallet är det inte riktigt som man tror. Naivsuper tar sin musik med en hälsosam klackspark och har en glimt i ögat. När man inser det upptäcker man också att det faktiskt är två herrar med ganska mycket musik i sig.

För det här är inte särskilt dåligt. Sången må vara ganska svajig och anslaget lite larvigt, men Naivsuper kryddar sin popmusik med punkig attityd och riktigt starka melodier. Jag finner mig flera gånger trallande i de små kompositionerna och tycker att det är lite småtrevligt. Det har jag aldrig gjort med de omedvetet komiska inspelningar som fått ettor i betyg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Koma, 2010-08-28 20:43:09 (90.236.48.111)

Skit me allt

Geller, 2010-04-24 09:44:57 (83.183.114.91)

vill nån ha en skiva? Skicka din adress till naivsuperswe@hotmail.com så skickar vi en till dig gratis. Så långt lagret räcker. kul va

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner