Joyzine.se


Recension - Skiva

The Percivals
When It All Goes Wrong, 2010
Skivbolag: Adore Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-23
Hemsida: myspace.com/thepercivalsswe

Det spritter av energi kring göteborgska The Percivals. Ibland är viljan och tempot rent av så högt uppskruvad att bandmedlemmarna själva har svårt att hänga med. Det är charmigt, men inte jättebra.

Debutanterna fullkomligen stormar ut ur garaget med en musikalisk hybrid där The Libertines frontalkrockar med The Hives under armen. Ös premieras framför riktigt starka låtar och riff tycks vara viktigare än refränger. ”When It All Goes Wrong” är en riktig vitamininjektion och det är inget snack om att bandet lagt ribban högt.

Flörtarna med The Kinks och The Sonics som kan höras på sina håll är heller inte fel. The Percivals presenterar sig med buller och brak och gör det bra på detta sitt debutalbum. Eller album och album förresten, sex spår kan väl egentligen inte kallas för en fullödig skiva. Grejen är bara att när man väl kommit över den värsta energichocken saknar göteborgarna fler ess att plocka fram ur rockärmen. De lever på sin frenesi och spelglädje, något som är som klippt och skuret för ett liveband, men på skiva ekar det en aning tomt efter en stunds lyssnande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Percivals (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner