Joyzine.se


Recension - Skiva

De/Vision
Popgefahr, 2010
Skivbolag: Popgefahr Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-20
Hemsida: www.devision-music.de

Lyssnar man ytligt på synthmusik är det lätt att avfärda den som känslokall, fyrkantig och odynamisk. Det krävs att ett visst mått av koncentration och känslor investeras i själva lyssnandet för att nyanserna ska träda fram. Så har det alltid varit, kommer alltid att vara.

Nu vill tyska långköraren De/Vision visserligen kalla sin musik för electropop snarare än synth men det är sak samma. De slickar gränser och förknippas lika självklart med Arvikafestivalen som Welle Erdball eller DAF. Elfte fullängdaren i ordningen - ”Popgefahr” - är också ett ypperligt exempel på ovan beskrivna faktum. Lyssnar man bara flyktigt är det lätt att skyffla undan tyskarna dömda för den oengagerade sången, de mer än stelopererade rytmerna och bristen på brännande refränger (nå väl Mandroids är ganska hittig).

Men den som söker han finner... Den som väntar på något gott... Man ska inte gå över ån efter vatten. Ger man bara tid och lyssningsutrymme åt ”Popgefahr” visar De/Vision vilka rutinerade hantverkare de är. Sakta men säkert träder de fram, de små elektroniska detaljerna, de snillrika ljudeffekterna och effektiva danselementen. Det finns en hel värld av ljudgodis att ta del av för den som har lite tålamod med den här plattan.

Sen ska vi förstås vara realistiska och konstatera att om De/Vision inte fått något brett genomslag i Sverige med tio tidigare skivor så lär man inte få det med den elfte heller. Men ”Popgefahr” är i alla fall långt mycket bättre än vad man först kan tro vid en ytlig lyssning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Daniel S, 2010-08-09 15:37:14 (83.248.198.34)

Japp. Håller med. Låten "Time to be alive" växer otroligt mycket efter några lyssningar. Sicken låt! Lyssna gärna på radio editen.. Synd att De/vision är så otroligt tråkiga live. Däri ligger kanske hemligheten varför de inte fått något större genomslag i Sverige?

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner