Joyzine.se


Recension - Skiva

Mazgani
Ladies & Gentlemen, Introducing..., 2009
Skivbolag: Fading Ways Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-02-28
Hemsida: myspace.com/mazgani

Hälften spaghetti western, hälften klassisk gubbsångare med gitarr. Det är det enkla sättet att beskriva Mazgani. Sångaren som större delen av sin karriär varit verksam i Portugal har här samlat ihop två ep-inspelningar på en och samma platta för att presentera sig för resten av världen. Kanske är det därför hans uttryck framstår som såpass splittrat, kanske är det just bara för att han vill ha det så.

Hur det än ligger till har jag svårt att se Mazgani få något större internationellt genombrott. Hans musik och trevande framfart i fotspår efter storheter som Dylan och Cohen är inte oävna, men just trevande. Mazgani bara är. Det är helt okej att lyssna, men inte så spännande att man omedelbart sträcker sig efter play igen när skivans elva spår klingat ut. Det gäller så väl de mer konventionella singer/songwriter numren som bitarna där han verkar tro att han är någon form av boostad prärievarg.

Inte helt oväntat är det ändå de mer tillrättalagda popbitarna som visar sig vara starkast i längden. Bäst av alla visar sig dessutom bonusspåret vara. Slaughterhouse of love är en så där fin låt som det är lätt att föreställa sig Leonard Cohen sitta och rossla för sig själv. En bit som nog skulle kunna få ett stort användningsområde inom filmens underbara värld. I övrigt är den här introduktionskursen i Mazganis musicerande lite för anonym för att verkligen få fäste.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner