Joyzine.se


Recension - Skiva

Friday Bridge
Bite My Tongue, 2009
Skivbolag: But is it Art?
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2010-01-08
Hemsida: www.fridaybridge.net

Att Friday Bridge på sitt andra album väljer att döpa en låt till Krautrock förpliktigar. Genren har haft en stor plats i mitt musikaliska hjärta ända sedan min far spelade Neu!s debutalbum för mig någon gång på 90-talet. Friday Bridge ger oss sin egen version av krautrock, som väl snarare får ses som en lekfull hyllning till genren än ett försök att verkligen återskapa den så säregna, tyska ljudbild som växte fram på 70-talet.

”Bite My Tongue” är den svenska duons uppföljare till hyllade debuten ”Intricacy” från 2007. Som tidigare lyckas bandet förena en intellektuell sida med en mer känslosam sida till en form av dansvänlig elektronisk pop som samtidigt som den uppbär alla genrens konventioner lyckas skapa något som kan ses som originalitet. Kylie Minogues sensualitet samsas med The Knifes tidigare, inte så mörka, alster.

Shanghai Shipping bevisar att musik som går att dansa till inte behöver vara hjärndöd utan faktiskt kan kombinera oförfalskad spelglädje med intellektuella pretentioner à la Leonard Cohen eller Billie Holiday. How to Spend It läser jag som en satirisk kommentar till konsumtionssamhället. Tourner la Page är fransk underhållning medan avslutande Once You've Said Goodbye och Bridgend är – i ett av bandet desperat försök att vara säreget – trevande ansatser till kammarpop.

På det stora hela är ”Bite My Tongue” lite för lång och lite för ojämn för att vara en fulländad platta. Pratet om det svåra andra albumet visar sig i detta fall vara befogat.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner