Joyzine.se


Recension - Skiva

Mårten Lärka
Trasiga pepparkakshjärtan (ep), 2006
Skivbolag: M.otion Songs
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-12-14
Hemsida: www.martenlarka.se

Vem har sagt att julskivor måste byggas upp kring gamla nötta klassiker till låtar? Inte Mårten Lärka i alla fall. När han för några år sedan bjussade på den här julsingeln (som hamnade lite i skymundan och förtjänar att belysas igen) var det med en egenskriven liten julserenad till titelspår.

Det är kort och gott Trasiga pepparkakshjärtan som är behållningen med den här epn. Det är en snabb liten poplåt med jultema och kopplingar till en subtil del av countryscenen. En riktigt kul bekantskap som förtjänar att snurra ett eller annat varv när det närmar sig jul.

De övriga två spåren, Julhälsning till Ninni respektive covern En vintervisa förkunnar inte julens glädjefyllda budskap på samma självklara sätt. Här handlar det snarare om melankoliska nertempobitar som snarare passar för dem som sitter ensamma med sin Findus-jultallrik än den glättiga bild som målas upp av julen i teverutan. Det har så klart sin charm det också, men visst föredrar vi väl hellre den sminkade sanningen när vi ska fira under granen?

Dessutom är Mårten Lärka en bättre sångare när det går snabbt och är lite glättigt än när han vänder sig inåt och låtsas att han är någon form av Lars Demian-snubbe. Just därför är det titelspåret som är behållningen här.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Mårten Lärka (2011-01-01)
Mårten Lärka (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner