Joyzine.se


Recension - Skiva

Miseration
The Mirroring Shadow, 2009
Skivbolag: Lifeforce Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-11-24
Hemsida: myspace.com/miseration

”Your Demons – Their Angels”, plattan som satte Miseration på kartan, var ett smörgåsbord av metal som inhyste så väl skönsjungna partier som ren black metal och en rejäl dos robust dödsmetall. Om denna variation berodde på att plattan komponerats över en längre tidsperiod eller av ett gäng musikanter som inte riktigt satt standarden för sitt band än kan vi som lyssnare bara spekulera i, men bra var det hur som helst.

Det är dock möjligt att herrarna tyckte att bandet saknade en riktig identitet mitt i utforskandet av olika musikaliska element. Eller så kände de helt enkelt bara för att mangla robust dödsmetall. Till uppföljaren ”The Mirroring Shadow” har stilen nämligen snävats till betänkligt. Det här släppet rymmer inga nyfikna utsvävningar och annorlunda upptåg utan är strikt dödsmetall rätt igenom.

Som sådan är den förstås kompetent (vad annars med det här manskapet på banan?) framförd och föredömligt producerad. Det är nio spår smällfet döds som rullar över oss som lyssnar. Men särskilt spännande är det inte och jag tycker verkligen att det känns som ett steg tillbaka. All den friska variation som gjorde ”Your Demons – Their Angels” till en så angenäm upplevelse förminskas här till ganska enkelspårig mangeldöds. Bra sådan, men långt ifrån vad den här firman egentligen är kapabel till i sina bästa stunder.

Jag känner mig lite snuvad på konfekten när jag lyssnar på ”The Mirroring Shadow”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

House of Metal 2013 i bilder
Christian Älvestam – Self 2.0
Miseration (2012-01-01)
Miseration (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner