Joyzine.se


Recension - Demo

Konstantin
Om jag överlever Stockholm
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-10-08
Hemsida: konstantin.info.se

Johan ”Konstantin” Karlsson Sjögren har humor. Det visade han redan med den förra demon som damp ner här på redaktionen och i följebrevet avslöjas det den här gången direkt. ”I varje hörn döljer sig faror. 16-åriga tjejer med dyslexiproblem som attackerar dig genom sin blogg om du inte vet vem Blondinbella är. Elitistiska krogvakter som inte släpper in dig om du inte är ihop med Linda Rosing alternativt har vunnit en grammis” skaldar Konstantin i sitt försök att sälja in ”Om jag överlever Stockholm”.

Humorn och underifrånperspektivet är intakt, men senast det begav sig var Konstantin ingen vidare rolig bekantskap musikaliskt. Den här gången har han fått till en riktig mördarhit.

Titelspåret på demon är nämligen snudd på formidabelt. Den syrliga texten ackompanjeras av brusigt inspelade fulsynthar som andas mer punk än just synth och Konstantins sätt att angripa så väl låten som sången får honom att framstå som någon svårtolkad morfning av Kent och Olle Ljungström. Det är fult och snyggt på samma gång, men framförallt är det väldigt hittigt. Vasst på ett sätt jag inte trodde Konstantin var kapabel i det här typiskt lo-fi-fula ljudet.

Med det i åtanke är det synd att andraspåret Faller bara är en trist lågtempobit, där Markus Krunegård är den närmaste referenspunkten, som precis alla hade klarat sig bättre utan. Mer svett, synth och attityd från Konstantin och det finns kanske hopp om att överleva Stockholm trots allt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Konstantin ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner