Joyzine.se


Recension - Demo

Scarecrow Nation
Birth of a New Day
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-09-27
Hemsida: myspace.com/scarecrownationband

Det hörs när ett band inte är helt moget. Den där tafatta, lite osäkra inställningen som finns där i bakgrunden trots att bandet själva tror att de spelar med all den pondus som någonsin går att uppbåda går inte att ta miste på. Det kan vara något både bra och dåligt. I det värsta fallen sabbar det bara materialet och är så påtagligt att man snabbt kan bocka av en orkester som aldrig kommer bli något stort. I andra, som är fallet med Scarecrow Nation, finns det en inneboende charm i det lite svajiga.

Det låter inte alls illa eller dåligt om det här bandet, men det låter lite osäkert. Stabilt tillrättalagd rock med refränger som är reklamradiovänliga kräver sitt mått av pondus och muskler. De har inte Scarecrow Nation utvecklat än (även om de har precis rätt typ av photoshopade machobilder på sin myspacesida). Trots att låtmaterialet till största delen är riktigt bra, jag diggar framförallt titelspåret och refrängstarka The Game, går orkestern inte riktigt i hamn med sin mission.

Tecknen på att demostadiet ännu inte är avklarat och bandet redo för större uppgifter är små, men tydliga. Sångaren Robin Gunarsson kan vara en storsångare under vardande men har ännu inte hittat den riktiga punchen. Det låter inte som om han tillfullo vågar lita på sin röst. Likaså finns det en osäkerhet i framförandet av låtarna. Killarna spelar med energi och har säkert gett allt i studion, men det där extra rycket av självsäkerhet saknas och det hörs.

Vad jag försöker få sagt är att det här är en orkester som kommer bli riktigt bra och som ni kommer höra mer om, men som fortfarande brottas med barnsjukdomar. När de är borttvättade – för det kommer de att bli, duktiga grupper övervinner alltid sådana hinder förr eller senare – kommer det att bli riktigt roligt. Speciellt som herrarna har den goda smaken att inte stereotypt fastna i FM-rocken utan smakfullt krydda sina melodier med en liten nypa punk.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner